top of page

Fra syrisk husmor til norsk karrierekvinne: Marwas inspirerende reise

KRISTIANSAND: Madhuset er stolte av å presentere prosjektet "Behind the Brand", et initiativ som gir oss en mulighet til å bli bedre kjent med våre ansatte og deres historier. I denne artikkelen ønsker vi å introdusere deg for Marwa Ghssan Alhabboul (38), en dyktig og hardtarbeidende ansatt hos Madhuset, som har en inspirerende og bemerkelsesverdig livshistorie.


Marwas liv i Syria ble dramatisk forandret da krigen brøt ut. Etter at mannen hennes ble fengslet i en måned, bestemte de seg for å flykte og forlot alt de hadde i Damaskus i 2014. De reiste gjennom Egypt, Libya, Italia, Tyskland, Danmark, Sverige og endelig til Norge. Reisen tok omtrent tre uker og mannen og Marwa reiste med sine to døtre.

Marwa Ghssan Alhabboul blir tatt bilde av i foajen i Q42.
Reisen til Norge var utfordrende; Marwa og familien tok en 16-timers båttur og hørte først om Norge fra en mann i Tyskland som fortalte om landet.
Foto: Daniel Flores / Flores Marketing

Ankomsten i Norge var en stor overgang for Marwa og familien hennes. De bodde først på et mottak i Oslo, deretter i Rjukan i Telemark, før de bosatte seg i Lillesand. I løpet av denne tiden lærte Marwa norsk og gikk på studier for å tilpasse seg sitt nye hjemland. Hun og mannen hennes fikk også to gutter i Norge.


- I begynnelsen var det utfordrende for meg å ikke kunne hjelpe barna mine med lekser på grunn av språkbarrieren. Det var da jeg innså hvor viktig det var for meg å lære norsk så raskt som mulig.


Marwa var fast bestemt på å lære og tilpasse seg for å kunne støtte familien sin i deres nye hjemland.


I Syria levde Marwa et godt liv som husmor, og mannen hennes hadde en stor bedrift som forsørget familien. Da krigen brøt ut, endret situasjonen seg radikalt. Etter å ha flyttet til Norge, innså Marwa at hun ikke ville sitte stille og motta sosial støtte og bestemte seg for å bidra så mye som hun kunne.


- Jeg ønsket å starte prosessen med å lære norsk, studere, og satte meg et mål om å få fagbrev og begynne i fast jobb – uansett hvor lang tid det måtte ta, forteller Marwa.


Marwa smiler på kjøkkenet hos Madhuset
Marwa fullførte norskkurs og grunnskole før hun startet på videregående som kokkelærling. Skolen hjalp henne med å finne en lærlingplass hos Madhuset, hvor Martin trengte to nye ansatte.
Foto: Daniel Flores / Flores Marketing

Marwa startet som lærling hos Madhuset sommeren 2021. Her fikk hun raskt ansvar for matlevering til ulike arrangementer og utviklet seg raskt i sin nye rolle. Hun trives svært godt hos Madhuset og setter pris på det gode arbeidsmiljøet. Marwa føler at jobben har bidratt til personlig vekst og utvikling, og at den har gitt henne muligheten til å bygge en karriere i Norge.


- Jeg leverer for eksempel tre-retters middager til bryllup og andre selskaper. Jeg tok førerkortet for fire år siden, og det har gitt meg muligheten til å bidra med matlevering hos Madhuset, forteller Marwa med stolthet.


Som en mor til to små barn, er det viktig for Marwa å balansere jobb og familieliv. Hun er takknemlig for sin ektemanns støtte og deres evne til å dele på ansvaret for barna og husholdningen. Hun jobber av og til lange vakter hos Madhuset, og får den støtten hun trenger fra mannen sin. Marwa og hennes familie kjøpte et hus i Lillesand for noen år siden og har skapt et godt liv der.


Hverdagen for Marwa og familien hennes består av å våkne kl. 06 på morgenen, levere barna på skole og barnehage, og deretter ta bussen til Kristiansand for å starte arbeidsdagen på Madhuset. Når hun kommer hjem, lager hun og mannen mat, hjelper barna med lekser og rydder litt i huset. Hennes motivasjon er å lykkes og skape det beste livet hun og mannen kan for familien her i Norge. Hun liker å være aktiv og er nå det komplett motsatte av en husmor som hun var i Syria.Marwa vedsiden av stoler og det gule treet i Q42
Marwa smiler og gleder seg til sommeren, da hun endelig får besøke sin familie og treffe faren sin igjen etter lang tid.
Foto: Daniel Flores / Flores Marketing

Etter å ha fått norsk statsborgerskap i begynnelsen av 2023, kan Marwa endelig besøke sin familie i Saudi-Arabia, som hun ikke har sett på 10 år. Dette er en stor og gledelig begivenhet for Marwa og hennes familie, og hun ser frem til å gjenforenes med dem etter så lang tid. De har alltid holdt kontakten via telefon, så barna hennes gleder seg også enormt til å møte slektningene sine for første gang. Marwa planlegger å tilbringe sommerferien i Saudi-Arabia og deretter ta sin fagbrev-eksamen høsten 2023.

Marwa oppfordrer andre mødre og mennesker som ankommer Norge til å lære seg språket og kulturen, være tålmodige med seg selv og andre, og jobbe hardt mens de tar vare på seg selv og sine familier. Hun råder folk til å være åpne for nye muligheter og ta sjanser, da dette kan føre til spennende og givende erfaringer.


Fra krigsherjet Syria til et nytt og trygt liv i Norge, har Marwa bevist at det er mulig å skape en ny begynnelse med hardt arbeid, støtte og tilpasningsevne. Hennes engasjement i arbeidet hos Madhuset og omsorgen for familien viser hvor langt hun har kommet og hvor mye hun har oppnådd. Marwa er et forbilde for andre som ankommer Norge og gir håp om en lysere fremtid for alle som kjemper for et bedre liv.

162 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page