top of page

Mot alle odds: Møt Wioleta, Madhusets inspirerende stjerne og multitalent

Oppdatert: 11. apr. 2023

KRISTIANSAND: Madhuset er stolte av å presentere prosjektet "Behind the Brand", et initiativ som gir oss en mulighet til å bli bedre kjent med våre ansatte og deres historier. I denne artikkelen ønsker vi å introdusere deg for Wioleta Szczesna (35), en talentfull og hardtarbeidende ansatt hos Madhuset.


Opprinnelig kom Wioleta til Norge for å besøke sin søster og hadde planlagt å være her i bare to måneder. Imidlertid, etter å ha blitt tipset om en jobbmulighet, endte hun opp med å bli lengre i Geilo, hvor hun hadde tre søstre og en bror som bodde der. Geilo er kjent for sine sesongbaserte jobber og en stadig skiftende befolkning. Wioleta hadde utfordringer med å finne seg til rette i Geilo og følte ikke at det var der hun skulle bo.


- Tiden i Geilo var utfordrende, mye variert jobb, annerledes klima og kultur. På et tidspunkt opplevde vi husbrann hvor vi måtte hoppe ut av boligen, forteller Wioleta.

I Geilo fant Wioleta en lidenskap for maratonløping. Hun fullførte en halvmaraton på 21 km og beskriver prosessen med å motta medalje og sende inn tiden sin som en triumf over sin egen smerte.
Foto: Marcos Flores / Flores Marketing

Wioleta forklarer at løping fungerer som en form for terapi, der smerten og tankene fra hodet sprer seg til kroppen, noe som gir en følelse av letthet i sinnet. Wioleta følte seg sterkere etter maratonet, og datteren hennes var der for å støtte henne, noe som ga henne ekstra motivasjon.


Etter flere utfordringer i Geilo og et ustabilt ekteskap, bestemte Wioleta seg for å flytte til Kristiansand etter skilsmissen.


- Sørlandsdialekten har vært litt vanskelig å forstå i begynnelsen, men vi har blitt vant til den nå etter 3 år på Sørlandet, sier hun.


Da Wioleta ankom Kristiansand, møtte hun Martin fra Madhuset, som ga henne ansvar for frokostdelen på Q42 for gjestene på hotellet. Hun kom til Q42 klokken 06 om morgenen og tilberedte frokost til gjestene, som deretter kom til restauranten for å spise. Wioleta har siden hatt ulike roller på Q42 og Madhuset, men forteller at hun er en fleksibel person som er åpen for alle typer arbeid.Som alenemor prøver Wioleta også å balansere jobb og familieliv. Sport, fotografi og jobb er en stor del av livet hennes, og datteren er hennes største motivasjon.
Foto: Marcos Flores / Flores Marketing

- Det er tungt å ikke se datteren min så mye som jeg skulle ønske, men jeg prøver så godt jeg kan for å balansere jobb og familieliv. Jeg ønsker å være et godt forbilde for henne uansett, sier Wioleta. Hun er dedikert til å gi datteren sin gode verdier og et godt liv i Norge.


Wioleta har lenge vært interessert i å lage drinker og hadde jobbet som bartender i ulike oppdrag på Sørlandet. Bartenderjobbene hjalp henne med å sosialisere seg og bli kjent med folk i Kristiansand. For Wioleta er det viktig å alltid være nøye med drinkene hun lager, da det er hennes visittkort, og hun ønsker at alle skal bli fornøyde med hennes drinker. Dette innebærer mye kreativitet og presisjon i arbeidet hennes.


Min lidenskap for å lage drinker startet når jeg smakte på en espresso martini for første gang, smiler Wioleta.
Foto: Wirestock

I tillegg til å være bartender, er Wioleta også en talentfull fotograf. Det var under et fotooppdrag at hun møtte sin nye kjæreste fra Nicaragua. Hun har nylig begynt å jobbe for en fotograf som tar dristige bilder av, for eksempel, biseksuelle par, og sier det også er en skole for henne. Hun er veldig glad i fotografering, men forteller at hun ikke har så mye tid til det for øyeblikket. Wioleta har også en lidenskap for å tegne og liker å spille gitar.


- Jeg vil ta opp igjen mine hobbier når jeg finner meg selv i en mer stabil livssituasjon, sier Wioleta.


Wioletas datter har også begynt å jobbe med henne på Madhuset Café som ekstra hjelp, noe som gir dem muligheten til å tilbringe mer tid sammen.


I nærmeste fremtid har Wioleta et personlig mål om å løpe Frozen Lake Marathon i Tisleifjorden når hun får muligheten til det.


- Det er et av mine personlige mål, ettersom jeg ikke fikk løpt på grunn av pandemien i 2020, forteller hun.


Madhuset AS er stolt av å ha Wioleta i teamet og setter pris på hennes dedikasjon og hardt arbeid. Hun har raskt blitt en viktig del av Madhuset-familien og har arbeidet i ulike sammenhenger i flere arrangementer.
Foto: Marcos Flores / Flores Marketing

Vi ser frem til å følge Wioleta på hennes reise og er glade for å ha henne som en del av Madhuset-familien. Med sin sterke viljestyrke og evne til å overvinne utfordringer, er vi sikre på at Wioleta vil oppnå målene hun setter for seg selv og fortsette å berike Madhuset-teamet med sin dyktighet og entusiasme.

574 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page